Wednesday 4 September 2019

SEMOGA MEREKA TENANG DI SANA.

Semasa diner tdi tetiba aku teringatkan arwah ayah ibu-aku. Hibanya aku waktu tu. Teringat aku jasa mereka. Kerana asuhan mereka kami adik beradik sentiasa menghormati manusia lain di dunia.

Semasa ibu-bapa hidup, merekalah yg menggalak kami berusaha. Aku bersukur, kerana mereka berdua, hidup kami taklah susah. Se besar apapun usaha yang kami lakukan, masih jauh lebih besar doa mereka untu kami adik beradik. Allah beri yang terbaik untuk kami hasil doa mereka.

Aku boleh dpt apa yg aku mau sekadarnya tapi aku bukan  kaya. Kaya yang sebenar bukannya harta. Kaya yang hakiki ialah hati terasa bersyukur.

Sebaik sahaja aku selesai makan, tak sedar aku menadah tangan lalu berdoa, "Ya Allah, aku yakin bahwa takdir Mu lebih baik dari semua yang aku inginkan. Ampunkan segala dosa ibu bapaku. Ambillah pahala aku jika ada dan agihkan kepada mereka."

"Ya Allah, terangkan kubur mereka sebagaimana Kamu menerangi malam dengan bulan dan bintang di lautan setelah Kamu sembunyikan matahari"

"Amiin, amiin amiin."

(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam kerana sendiri komen sendiri pikul. Video dan gambar dalam tulisan ini semata-mata hiasan.


14 comments:

 1. alfatihah buat arwah mak dan ayah encik ya... tanpa didikan dari mereka tidak la kita dapat jadi manusia berguna seperti sekarang nih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang betul tu nordiana. Tanpa bimbingan mereka, tak kiralah ibubapa siapa, kita tak dpt hidup macam ni. Thnks.

   Delete
 2. Aamiin
  Semoga mereka di tempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman dan beramal soleh/solehah

  ReplyDelete
 3. Anak yang baik selalu ingat kepada ibu bapa yang walaupun telah lama pergi.

  ReplyDelete
 4. Semoga roh ibu bapa kita sentiasa dicucuri rahmat.

  ReplyDelete
 5. Al-Fatihah buat mereka yang telah pergi meninggalkan kita.
  Mrs. A sejak tukar wall paper screen phone gambar arwah Abah bila tengok je teringat dan selalu sedekahkan Al-Fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat.

  ReplyDelete
 6. semoga tuan menjadi anak yang sentiasa berdoa kebaikan kepada orang tua walaupun mereka sudah tiada lagi di dunia ini

  ReplyDelete
 7. Amin... May Allah bless their soul... :)

  ReplyDelete
 8. semoga ibubapa kita berada dalam lindunganNya sentiasa..

  ReplyDelete
 9. semoga arwah di tempatkan di kalangan hamba yang dikasihi Allah

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...