Penulis tak perlu akur dengan hujah kamu


Friday, 30 June 2017

KENAPA SEBOK DIJADIKAN ALASAN BILA TAK MENULIS? CE JAWAB, CE JAWAB.


Minggu ni sebok sikit tak sempat menulis. Bila mula nak menulis, tetamu datang menziarah. Nak tulis je, tetamu datang. Yang peliknya bila tak nak tulis tetamu tak datang pulak.

Sementara belum ada tetamu datang elok saya upload apa yang perlu, sekurang-kurangnya ada juga entry untuk hari raya. Apa-apa pun saya ucap selamat hari raya pada pembaca sekelian. Maaf zahir batin.





(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam kerana sendiri komen sendiri pikul.

Video dan gambar dalam tulisan ini semata-mata hiasan.

77 comments:

  1. Replies
    1. Dia ada alasan lah tu. Hihhihi.
      Selamat hari raya Anis.

      Delete
  2. Saya tak ada blog.
    Tak ada alasan sebok.

    ReplyDelete
  3. walaupun orang dah ucap, saya nak ucap juga Selamat Hari Raya, Maaf zahir Batin.
    Alasan sebagai pembuka kata, bagai pesilat dengan bunganya.
    ok tak alasan itu?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alasan tu lebih dari okay.
      Thanks.

      Delete
  4. Selamat hari raya.
    Ce teka kenapa dia tunduk? Obvious sangat dah jawapannya kan ....
    Anyway, have a nice day Adam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. You too mrs pip. Have a nice day and jangan lupa duit raya.

      Delete
  5. Apa alasan tak puasa 6
    Ramadhan full, comolete terawih 20, A+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak ada alasan.
      Allah tau alasan kita.

      Delete
  6. Adam tuju mesej ni pd saya k?

    urmmm xder alasan kukuh naper berbulan2 baru update sekali, ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meseg tu tak tuju kat sapa2 pun. Saja2 buat untuk orang komen. Blog umi kerap jugak saya baca.

      Delete
  7. Alasan itu boleh juga untuk ditulis..

    saya nak jawab ..mengapa perempuan itu tertunduk..

    bajunya sama dengan warna sofa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama warna dgn sofa dgn langsir sekali. Kesian dia.

      Delete
  8. Sibuk berborak dengan sanak saudara.. terlupa terus pasal blog haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada orang sebok berblog terlupa sanak saudara.
      Jangan lupa makan sudah.

      Delete
  9. Sbb mmg sebok atau buat buat sebok. Selamat hari raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Buat buat sebok. Ramai yg macm tu. Termasuk saya. Bila saya buat buat sebok, terlupa yg saya menyebok. Jom kita menyebok.

      Delete
  10. gambar nombor 3 tu sesuai utk orang kaya2 je kot.
    kita ni nak tetamu dtg rumah sebab nak habiskan kuih raya je. duit tu takpa boleh simpan

    selamat hari raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Gambar tu sebagai hiburan je. Mana ada orang nak buat duit macam tu.

      Ada lagi kuih raya ke?

      Delete
  11. Replies
    1. Selamat hari raya jugak untuk Wani.

      Delete
    2. Maaf zahir batin. Jalan2lah ke rumah beraya. Jangan lupa bawak kuih.

      Delete
  12. selamat hari raya.
    maaf zahir batin

    kalau beraya umah dapat duit raya camtu tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kalau beraya kat rumah saya kena bawak duit sendiri, kuih pun sendiri.

      Selamat hari raya.

      Delete
  13. bila nak menulis je, mood tgk citer korea tiba2 datang. tataw kenapakah . hahaha. dia tunduk sebab malu kowt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya try tengok cerita korea but tak boleh sebab tak faham. Tambah pulak pelakun semua cantik2, lagi tak boleh tumpu kat cerita.

      Sambil tengok sambil berangan kan yg cantik2 tu. Lagilah fokus ke laut.

      Delete
  14. selamat hari raya tuan adam...tunduk sebab langsir tu dah kenapa sama ngan baju aku??hehehhe...bytheway married like toilet tu cam fakta je..ish ish..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marriage dg toilet sebenarnya jauh beza. Saja upload tu untuk gurauan. Semasa buat entry ni masih mood raya, so tak boleh fokus kalau nak tulis artikel.

      I had a happy marriage before. So, marriage is not a toilet.

      Delete
  15. Tunduk sebab baju sama dgn kain langsir and cushion.. hehe.. Well, a reason would always be a reason afterall... XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Everythng has a reason or happens with a reason as ers said. But some reasons are mere alasans. Those alasans sometimes become traps in the amber of the moment.

      The heart is always trapped by the eyes and some by words.

      Delete
    2. Anis,
      Not my words. I'm not good in using words. You know it.

      Delete
  16. Replies
    1. Wsalam.
      Biasa je mamapp. Layan tetamu beraya.

      Delete
  17. Selamat Hari Raya Aidilfitri :)
    Sy tak sibuk sbb beraya pada hari pertama saja.. makanan dah habis sebab raya nie tak bwat byak cgat.. Just utk keluarga terdekat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak jalan beraya. Pagi pertama je jalan2 rumah kawan dekat masjid selepas sembahyang raya. Kawan2 yg ziarah saya raya ke dua n ketiga.

      Elok buah makanan sikit. Kalau banyak membazir.

      Delete
  18. Selamat hari raya maaf zahir dan batin
    Alasan tak update blog bukan setakat sibok tapi idea tak de sebab dia sibuk pergi beraya ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.

      Bila nak beraya ke rumah saya. Ajaklah idea yg sebok beraya datang sekali.

      Delete

    2. Selamat hari raya miza.

      Delete
  19. Selamat hari raya aidilfitri Adam..
    Maaf zahir dan batin..

    Alasan sibuk..mungkin alasan yang paling senang nak bagi kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, alasan sebok yg senang punya alasan dalam semua hal.

      Delete
    2. Selamat hari raya untuk fidah jugak.
      Maaf zahir batin.

      Delete
  20. Sibuk beraya tak sempat nak update blog setiap hari ๐Ÿ‘‰alasan juga๐Ÿ‘ˆ

    Selamat hari raya n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Ana.
      Saya ni tak sebok, itu sebab sempat reply comment Ana. Tapi bila dpt komen from u how sebok it is i'll reply.

      Delete
  21. Selamat hari raya en. Adam. Maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srlamat hari raya untuk pink.
      Jalan2lah rumah saya.

      Delete
  22. Ce teka kenapa dia tunduk?

    Jawapan -sebab dia sedih tertinggal telifon.. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pink
      Hehehe. Sedihnya saya baca alasan ni. Berkemungkinan jugak kan. Bila hp rosak, habis dokumen hilang.

      Delete
  23. Selamat hari raya. Nanti weekend kita sambung beraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norhayati,
      Ok, weeknd kita sambung kutip duit raya.
      Selamat harinraya.

      Delete
  24. Selamat Hari Raya Mr Adam...sibuk melayan tetamu beraya takpa,valid reason untuk lupakan seketika alam maya,btw kesian juga klau pkai baju bcorak langsir dan sarung kusyen tu..haha tunduk pasrah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita kena hati2 ke rumah orang. Tengok langsir dia dulu then masuk.
      Selamat hari raya.

      Delete
  25. Replies
    1. Aryan
      Selamat hari raya.
      Jalan2lah ke rumah.
      Bawak duit raya.

      Delete
  26. raya2 ni memang tak akan sempat nak update blog, IQ dah masuk kerja baru boleh ngadap komputer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iq,
      Biasalah tu iq. Saya ni curi2 masa tulis. Lagi pun masa pun ada.
      Selamat hari raya.

      Delete
  27. begini ye ntry org tak sibuk tuh....

    selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nordiana
      Hahaha
      Selamat hari raya.
      Jom makan kuih
      Saya masih ada kuih
      Tapi semua beli

      Delete
  28. gambar yang tertunduk tu.. mampu gelak jelaa hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza,
      Dia gelak dalam hati.
      Selamat hari raya.

      Delete
  29. Dia tunduk sebab nak tahan ketawa sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tunduk sebab itu rumah ke tiga dia pergi beraya. Rumah pertama and ke dua yg dia pergi pun langsir serupa baju dia.

      Delete
  30. Selamat Hari Raya maaf zahir batin Adam...moga cepat sampai jodoh dengan Maiko ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malulah tu sebab baju satu set dengan sofa hihi

      Delete
    2. Anom
      Dia tak nak pereksa langsirntu dulu sebelum masuk. Hihihi.
      Selamat hari raya.

      Delete
  31. Replies
    1. Selamat hari raya jugak.
      Terlambat ke saya jawab ni.
      Kalau lambat maaf je ye.

      Delete
  32. Selamat hari raya jugak.
    Terlambat ke saya jawab ni.
    Kalau lambat maaf je ye.

    ReplyDelete
  33. Kadangkala menulis tu memerlukan penumpuan penuh untuk menulis kecuali sekadar ingin berkongsi gambar tanpa kata-kata..

    Kesiannya dia bila baju sama dengan sarung kusyen dan langsir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita terpakai baju macam tu pun malu. Kan kan?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...