Sunday, 8 November 2020

ORANG POLITIK TAK JAUH BEZA DGN PEMPES



Aku dah tak pecaya dgn orang politik. Tak kira sapa. Penting diri. Aku tak kira sapa. Cakap dolak dalik.

Samada mereka doktor, enjiner, lawyer, lebai, selagi mereka berpolitik aku tak pecaya.

Sejak kecik aku dengar orang politik kata mereka tolong orang ramai. Semua orang politik kata macam tu. Masa tu aku pecaya bulat2. Tpi bila kata tinggal kata, itu yg buat aku tak suka politik.

Macam mna aku nak suka kat politik? Mereka tunjuk contoh tak elok. Sendiri sama sendiri walau bawah sama logo, masih cakar mencakar. 

Dulu aku nak join politik tpi aruah atok aku kata, "Adam. Pegilah. Tapi kena belajar dua perkara dulu. First belajar berbohong. Second, belajar tebalkan muka sebab mungkir janji mainan orang politik."

Benar kata aruah atok aku. Klau tak mahir dua perkara tu, politik aku gagal. Sedih jika gagal sebab aku jujur kalau berpolitik.

(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam kerana sendiri komen sendiri pikul.

Video dan gambar dalam tulisan ini semata-mata hiasan.


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...