Saturday, 25 November 2017

DISTANCE CANNOT MATTER AS OURS IS A FRIENDSHIP OF THE HEART


Saya tidak pasti sama ada entry kali ini dapat tarikan pembaca atau sebaliknya tetapi memandangkan masih ada lagi yang ingin tahu tentang gadis menarik ini, saya tidak keberatan menyambungnya.

Sekembali saya dari Singapura pada hari Sabtu November 18, 2017, saya dapati ada se buah bungkusan yang dihantar dari Osaka. Semestinya pemberian dari Maiko.

Di dalamnya terdapat packet-peket biskut yang menjadi kegemaran saya. Ianya memang sedap. Kerap Maiko membelikan untuk saya semasa saya bercuti di sana untuk minum petang.

Sebagai balasan saya mengirim se keping cenderahati (Souvenir magnet) seperti di bawah, dibeli semasa saya bercuti di singapura dari 14 hingga 18 November 2017.

Cenderahati dari saya


Biskut kiriman Maiko

Humaira (20-bulan) bangun dari tidur terus periksa peket biskut

Seperti biasa di setiap bungkusan kirimannya tererdapat sekeping nota. Kali ini ditulisnya begini:

Adam, 

I'm excited we're about to spend our first holiday together. This has been my wish. It will be even more special this time as my dad agrees with every of my ideas.

I cannot wait to sit by your side as we did in Osaka where we shared hot cups of coffee while watching the lights twinkling far above us.

I have invited my friends to join us as asked by my dad  and let's make your trip our first reunion year.

P/s:  I still haven't washed the shirt that you lent.

Osaka tetap menunggu saya kerana tiket penerbangan dan tempat tinggal telah pun tersedia ditempah.

Gambar hiasan: Wiena Mtd se orang sahabat

Entry sebelumnya: (Klik) Sebuah Cendera Hati Dari Se orang Rakan.

My credit goes to Erina Fharina, the singer (Click to listen)

(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Semua komen tidak akan dipadam. Sendiri komen sendiri bertanggungjawab. Video dan gambar dalam tulisan ini semata-mata hiasan.


27 comments:

  1. Untunglah ada kawan Jepun.
    Nak sikit biskut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkawan bergantung pada kita. Bila Kita baik orang akan ok.

      Delete
  2. Replies
    1. Slmt malam wp. Sini dah pukul 11pm

      Delete
    2. Saya akan pergi wp. Tiket dah siap tempah. Sambil tu makan angin.

      Delete
  3. Those biscuits looks temptful.. Wishing you a safe journey for your future trips.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biskut tu sedap. Tambah pulak kat sana tak banyak pilihan untuk muslim.
      Kebelakangan ni saya slow sikit di blog. Lepas ni ok kot.
      Thnks Anis.

      Delete
  4. Have a nice holiday Adam.
    And send my regards to Maiko.

    ReplyDelete
  5. Ayahnya sudah setuju? Atau saya salah tafsir ni. Apa pun saya rasa Maiko sangat2 mengharapkan kedatangan you untuk bercuti bersama dia di sana. Have a happy journey with her..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayahnya bersetuju bercuti provided her friends going along. Thanks Anis.

      Delete
  6. Replies
    1. Macam je but no one is in live. Thank u Lulu.

      Delete
  7. Enjoy your getaway in Japan. Semoga dapat pengalaman yang baru dan menarik di sana dan hope that trip ke Japan kali ni dapat memberi kami berita gembira tentang adam dan maiko. Daddy Maiko pun dah beri Greenlight bukan
    Ps. Don't forget my cute fridge magnet hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanjs. Magnet tu i promise. I cari yg berkaitan dgn jpan.
      Father dia setuju bercuti dgn syarat friends dia accompany.
      Thnks Liz.

      Delete
  8. kadangkala, sahabat itu datang dlm pelbagai bentuk.

    have fun!

    ReplyDelete
  9. Happy holiday Tuan Adam.
    Nanti bolehlah belikan biskut lebih sikit untuk kawan blogger :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mrs A.
      Hahaha. Harap saya tak lupa tentang biskut tu.

      Delete
  10. Hadiah brings joy tetapi mengapa lagu sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You perasan ya? Sebenarnya lagu tu dimuat naik sebagai percubaan sebab video tu bukan dari u tiub. Recordingnya pun not proper. Nak test je berfungsi ke tak kalau letak di blog? Itu sebab lagu tu pun tak penuh.

      Sepatutnya saya dah keluarkan bila tau yg video begitu boleh berfungsi di blog.

      Thanks.

      Delete
  11. persahabatan yang sukar untuk dimengertikan tu..apapun semoga dipermudahkan segalanya untuk en.adam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih aryan. Harap2 begitu.

      Delete
  12. Mesti Humaira suka biskut dari maiko Kan. Tak sabar nak baca cerita jepun nanti..

    ayah mama dah discharge. Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama. Humaira suka sangat biskut tu.
      Alhamdulillah dptvtau ayah dah discharge. Thanks mama.

      Delete
  13. Semakin serious nampaknya hihi.... pinang ajelah Adam tak payah tunggu lama lama... ikut style Fattah ngan Fazura

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi. Susah jugak saya nak respons komen ni. Tengoklah macam mna nanti. Thnks.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...