Tuesday, 3 April 2018

ADA TIGA PERKARA YANG MEMELIKKAN

1) kenapa kat trafik light, bila kita pegang jer hp, lampu trafik tu cepat bertukar hijau.

2) kenapa setiap kali kita dail nombor salah,  telefon tu tak pernah busy.

3) kenapa hari Isnin jauh dari hari Sabtu tapi hari Sabtu dekat dgn hari Isnin.

4) kenapa bila kita klik jer no wasap.my/60122505473 dia akan pergi terus ke Reen Kasim penjual penapis air Cucoo yg berkualiti?

(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Semua komen tidak akan dipadam. Sendiri komen harap bertanggungjawab. Video dan gambar dalam entry ini semata-mata hiasan.

31 comments:

  1. Hahaha pelik bin ajaib betul kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab dah boleh komen di sini.

      Delete
  2. yang pelik bila dijadikan cerita, sedikit sebanyak menceriakan hidup si pembaca...

    ReplyDelete
  3. kebetulan kan namanya....
    tp no 1 tu, ada 1 trafik light kt simpang Ukay perdana mmg lama, klu sampai sana baru merah nk sampai ke hijau mmg blh layan wassap lama skit hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya kawasan sebok masa tukar warna memang lama. Kalau ada polis trafik jaga lagi lama. Thnks

      Delete
  4. haha paling setuju yg first tuu..
    follow sini #216

    ReplyDelete
    Replies
    1. No 2 tu tu memang kerap berlaku. Pada Paya lah.
      Thnks

      Delete
  5. saya geram dengan yg nombor 3 tu. paling tak suka hari isnin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Ramai juga orang ta suka no 3 tu. Tapi dua hari, sabtu dgn ahad dah cukup seminggu.

      Delete
  6. Memang tersangt pelik especially yg no 4 Tu haha.. hai Adam. Lama mama x singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebelakangan ni pun saya slow dlm blogging. Kadang2 seminggu tak tulis. Sebab blog saya sda problem. Tak boleh buat koment termasuk nak komen blog rakan2 yg lain. Sekarang dah ok, saya ninta bantun dari Noor Maizan. Dia pun pun blogger. Thanks Mama

      Delete
  7. biasalah tu En.Adam. saya nak tambah sikit lagi, kenapa bila lambat ke mana-mana destinasi, jalan ketika tu lagi tambah sesak dan lampu isyarat pun banyak yang merah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul. Semalam saya nak cepat. Saya ikut jalan yg tak sebok. Tetiba semalam ada accicedent. Jem jugak. Frust masa tu. Hasilnya saya sampai lewat.

      Delete
  8. paling frust kenapa sabtu dekat isnin tapi isnin jauh dengan sabtu.

    huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rapunzel,
      Hahaha. Paling frust kenapa hari Isnin kena pergi kerja.

      Delete
  9. 1. Traffik light ada mata.
    2. Talipon ada telinga.
    3. Buat u turn.
    4. Reen Kassim sedia membantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, semua jwapan dijawab. Saya dlow blogging sekarang. Sebab blog ada sikit pblm.

      Delete
  10. Lagi pelik time cuti skola..jalan clear ja. cer time bukak skola..mula la jam balik. Stress semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liz,Ramai
      cikgu dgn ibubapa bercuti kot time tu. Parents pun tak hantar anak ke sekolah. Tpi kl, sentiasa jem.

      Delete
  11. Ramai cikgu dgn ibubapa bercuti kot time tu. Parents pun tak hantar anak ke sekolah. Tpi kl, sentiasa jem.

    ReplyDelete
  12. hehehe ayat last pelik marketing tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Marketing yg tak profesional. Saya tolong promote je kat sini. Manalah tau kot2 ada yg berkenan. Thnks Irda

      Delete
  13. Strategi bisnes.
    Pelik juga, kenapa jenama Cucoo tak buat penapis udara sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada penapis udara buatan Cuckoo WP.
      Thnks

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...