Sunday, 17 February 2019

SAUDARA SUHAIMI SAAD


Saudara Suhiami Saad,
Assalamulaikum Saudara se agama ku,

Saya tak berniat menulis tentang pandangan saudara berkaitan rupa bentuk bumi, ubat vaksin, persekolahan atau penggunaan mesin basuh.

Di sini saya bukannya ambil kesempatan memberi nasihat jauh sekali mengutuk seperti mereka yg lain lakukan.

Saya cuma minta saudara bertindak tenang. Sementara itu cuba cari waktu paling hening saudara.

Gunakan masa itu sepenuhnya untuk fikirkan tentang impak keluarga terutama tentang pelajaran dan pergaulan sosial mereka andainya saudara berterusan begini.

Masa depan mereka bergantung di atas tindak-tanduk saudara sekarang. Jangan beri mereka ruang walau pun sedikit untuk menyalahkan saudara kemudian. Pada masa itu penyesalan sudah tidah bererti.

Permintaan saya hanya satu: Cuba pertimbangkan permintaan saya untuk saudara fikirkan tentang impak keluarga andainya saudara berterusan dgn sikap begini.

Maafkan saya jika memberi pandangan begini menjadi kesalahan besar bagi saudara.

26 comments:

  1. Setelah seminggu tak buka instagram saya dah tak tahu sangat perkembangan masyarakat dalam media sosial. Saya rasa tenang jugak. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi. Kadang2 media sosial yg mengelisahlan kita. Semasa blog saya digodam, tak boleh buka, saya pun tenteram.

      Thnks Anis

      Delete
  2. bak kata seseorg jgn kerana keegoan dan kedegilan kita, tempiaskan kena kat anak2 dan isteri. mungkin tidak sekarang tapi ms hadapan, tiada siapa yg tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes Anies. Itu yg saya minta dari dia. Fikirkan masa depan keluarga.

      Thnks

      Delete
  3. Ingatkan selepas isu bumi senyap,keluar lagi isu baru pasal graviti pulak.haishh! Kalo dilayan camtu la. Kajian tak bertepi.

    ReplyDelete
  4. rasanya kalau SS baca pasal ntry ni msti dia block terus blog ini hehehe...
    sbb tu yg selalu dia tulis, klu mana2 yg menyinggung or tak sependapt ngn dia, akan di block heheheh

    sya rasa dia mungkin perlukan perhatian, supaya mungkin perniagaan isterinya maju n di pandang org ramai... dia pun takde kerja ttp rasanya...
    doakan la moga dia berubah n dpt hidayah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yg ramai ni setakat minta agar dia sedar. Minta dia fikirkan tentang masa dpn famili dia. Saya setuju dgn norhidana berdoa untuk dia berubah.

      Sayangnya ego dia menjadi jadi seksrang ni. Thnks.

      Delete
  5. Kita yg rama ni setakat minta dia sedar. Fikirkan lebih tentang famili dia. Saya seruju dgn norhidana. Kita doa untuk dia brrubah.

    Sayangnya ego dia semakin jadi. Thnks.

    ReplyDelete
  6. Mudah2an saudara SS membaca pandangan tuan dan memikirkan semasak2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 begitulah Wp. Kesian keluarga. Thnks WP.

      Delete
  7. Susah kalau rasa diri tu sentiasa betul. Kesian kat anak-anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Kesian kat keluarga dia. Harap2 dia sedar dgn tindakan dia. Thnks

      Delete
  8. Dia pun mesti ada rasa bersalah tapi tulah EGO dia tinggi sangat tak tercapai dek akal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara dia respons koment2 memng nmpak ego dia. Lepas ni tak tau apa isu yg dia nak bawak. Thnks mrs A.

      Delete
  9. yang suka main game merapat yukkkk
    disini kita tersedia berbagai macem game online ya ,info add aj lgsg
    >>>fansbetting<<<BBM : 5EE80AFE ^o^
    WA @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    atau klik link di bawa ini
    www.fansbetting.co
    salam dari cs fansbetting tq...

    ReplyDelete
  10. Baru tahu siapa. Dia mesti happy dengan cara hidup yang dipilih nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mesti happy sebab cara tu yg dia pilih. Nampaknya kita kena biarkan dia dgb cara dia. Thnks

      Delete
  11. How true.. setiap prinsip seseorg Kita hormati tapi biarlah berasas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita setuju dgn prinsip dia. Dia dah pecaya begitu, apa nak kita katakan. Cuma yg kita risaukan tentang anak2 dia dri segi pelajaran serta sosiel.

      Thnks mamapp

      Delete
  12. sedikit tekanan mental barangkali....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak sebab cara dia jwab komen di fb menampakkan dia tidak selesa. Thnks.

      Delete
  13. Nampaknya ramai juga org yg amik berat pasal dia. Takpelah..mungkin dia ada plan tersendiri utk anak2 dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 dia ada plan terbaik untuk famili dia. Kita doakan dia.

      Delete
  14. keren kak blognya...
    mampir ke blogku juga yaa
    https://panduansatpam.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...