Penulis tak perlu akur dengan hujah kamu


Wednesday, 7 June 2017

SUSAH KE NAK MEILIH?



Salam Ramadhan,

I do not easily accept friends' request on social media. The same way I did when buying things for my ex.

I didn't simply buy all the bra in the store for her. I chose carefully looking the price for each before buying one and it's the same way I pick a friend by looking into his personality before adding him as my friend.

I simply didn't buy all the bra and panties in the store for her. I chose slowly and carefully looking the price for each before buying and it's the same way I choose my friends, by looking into their personalities before taking any as a friend. 

Sekian, bulan puasa tak boleh tulis panjang-panjang.

p/s, every lady wears bra but nobody sees its shape and colour and yet it's still difficult for all of them to decide which bra should be worn on that day. This isn't a joke, it's reality.

Entry sebelum nya: Hulurlah Bantuan Kepada Anak2

(This site is our's and all stories belong to us. Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

She's cute

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam dan sendiri komen sendiri pikul.

Video dan gambar dalam tulisan ini tiada kaitan dengan cerita, ianya semata-mata hiburan.

31 comments:

  1. It's funny on how you relates friendship and women's personal wear.. But somehow, there's truth between the relationship..

    ReplyDelete
    Replies
    1. friendship and women's personal wear are both in common. I like both. That is how i related them.

      Delete
  2. Replies
    1. Itu bra lembu.
      Lembulah yg pakai.

      Delete
    2. Itu bra lembu.
      Lembulah yg pakai.

      Delete
  3. Untuk bra pilih lah brand rozita che wan

    Pakaian dalam lelaki biasanya dalam kotak sebab lelaki pantas cash and carry, tak sampai lime minit.

    Pakaian dalam wanita berada di luar bungkusan dengan multi corak, warna dan size, boleh habiskan masa satu jam di sana dengan 7 kali belek dan selalunya berakhir dengan tak jadi beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rozita tu wajib pakai bra. Faham2lah.

      Yg tak jadi beli bra selepas tujuh kali belek tu pompuan yg kalau pakai bra dia terasa geli. Itu yg dia tak nak beli.

      Delete
  4. Wah samakan persahabatan dengan pakaian dalam ya..

    kalau perempuan memilih memang agak cerewet..bukan apa takut terbeli sesuatu yang tak menepati keselesaan sendiri..

    begitu juga kawan, salah pilih kawan silap² kita turut sama terikut dengan sikapnya yang kurang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik lelaki tak pakai bra. Untung saya.
      Kalau tak, entah saiz apa agaknya untuk saya.

      Delete
    2. Untung ya tak perlu cari bra 😂😂😂..kena cuba dulu baru tahu saiz..

      Delete
  5. Replies
    1. Sebenarnya lembu tu heran sebab dia tak pernah tengok tu.

      Delete
  6. Making choices is a boring process. Right or wrong seems to be the same.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I think it is not a mattter if our choice is a bit wrongly ke laut but most importantly we need to decide at the rite time.

      Maybe the simple decision can change us forever. I think u setuju with me tentang ni.

      Delete
  7. Replies
    1. Memang bagus tu tuan.
      Setuju sangat.

      Delete
  8. irda terima sahaja yg ingin berkawan..kerana orang marketing harus panjangkan networking
    .dan dari seseorang tu kita belajar sesuatu

    tp irda memilih untuk.ddijadikan sahabat..utk.bercerita tentang sesuatu atau minta pandangan tertenri hanya sahabat..

    pernah dgr satu ceramah..apa.yg berlaku pd org lain..didepan lita kadang2 adalah cara Allah nak tegur kita melalui apa yg berlaku pada org lain

    jd baik buruk seorang personaliti seorang kawan..adalah utk.kita belajar sesuatu

    *irda masih lemah menilai personlaiti org,jd siapa yg sudi kawan sahaja

    .tp utk.menjadikan kawan sahabt seperjuangan dan perkongsian

    mungkin ambil masa yg lama utk mempercayai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typo teruk tu biasalah.
      Saya lagi banyak buat tu.

      Delete
  9. typo teruk..haha baru habis buat kuih raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kawan dgn semua. Maksud saya yg benar2 baik itun yg kekal dgn saya. Macam irda jugak. Baik.

      Delete
  10. hahaha...lucu tapi memang benar pasal bra tu Cik Adam. Bukan orang nampak pun kat dalam tapi pompuan memang agak cerewet sikit bila nak beli dan buat pilihan..bukan apa kadang2 rambang mata tengok corak dan paten yang menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cerita tu pasal ada pengalaman. Pernah ada isteri. Kalau tak, tak berani juga nak story kan kesah antara perempuan dgn bra.

      Pernah kami nak keluar ada function. Pakaian arwah wife saya dia dah sedia sehari sebelumnya tapi bila nak pakai on the day, dia pilih lagi yg lain di almari, termasuk bra. Agak saya kebanyakan wives begitu.

      Delete
  11. Well, bab bra tu memang ke mengaku sebab saya perempuan haha 😅😅😅 tapi bab kawan tu memang saya tak pandai menilai. Bab bra pandai pilih tapi kawan fail

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu saya ada beli bra untuk arwah isteri. Sekarang tak ada bini so no more buying bra. Saya yg belikan tu bukannya apa sebab wife saya tak tau nak pilih. Kata dia semua yg dijual tu semua cantik.

      Memilih kawan erni tidak failed. Kawan ni manusia. Manusia berubah. So bila dia berubah, yg failed bukan erni, tapi dia.

      Delete
  12. wow..mendalamnya perbandingan..first time ni...berfikir di luar kotak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra pun ada dijual tanpa kotak. Hehehe.
      Thanks for commenting and selamat berpuasa

      Delete
  13. Haha, this entry reminds me of a quote. Something to do with a good friend and a bra. Like, how hard it is to find a supportive friend who always lifts you up, comfortable when they are around you, makes you look better, never lets you down or leave you hanging, and always close to you. Like a bra does to every women, lol.

    PS: your daughter is so cute.

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..... I think you forgot one more sir: The bra is also like the bar. It opens for 'drinkers'.

      Delete
  14. Hahaha....kelakar! Adam pernah berkahwin dan memang tahu perangai wanita dalam memilih...ye cerewet dan mmg sgt particular..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kalanya kita tersalah faham tentang wanita. Ada juga yg cerewet tapi dalam cerewet tu dia berjimat. Cerewet bersebab kan ju.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...