Penulis tak perlu akur dengan hujah kamu


Thursday, 16 February 2017

MENGAPA ASYIK NAK SALAHKAN BINI?




This is our blog and the stories belong to us. Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your heart. Your wisdom and judgment are as good as mine.)©

Diimport dari Mamasita, our blogger

Penulis tidak bertanggong-jawab terhadap komen yang menyalahi undang-undang, menyentuh sentimen agama dan kaum serta individu. Segala risiko akibat ulasan atau komen yang disiarkan adalah menjadi tanggungjawab pengulas sendiri.

Semua gambar dan video dalam tulisan ini tiada kaitan dengan cerita, semata-mata hiasan.

30 comments:

  1. huuhuuhu. macam mendalam je maksudnya, tapi tak boleh nak tangkap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lom boleh jawab lagi kat sini.
      Biar orang komen dulu. Baru best.

      Delete
  2. Betul..pasai apa nak salah bini semua. Perkahwinan itu satu perkongsian. So kongsilah apa2 masaalah sorang sikit kan. Jangan dibebankan pada seorang saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira siapa2 pun. Sepatutnya ditegur bukan menyalahkan.
      Kan kan.

      Delete
  3. kerana lembu seekor membawa lumpur, semuanya terpalit....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg dikatakan, biar lembu yang jadi lembu.
      Hahaha.

      Delete
  4. Gosh..kelakarnya..mooooh

    Wives get paid to pay bills, pergi pasar, dan bayar itu ini..but many housewives tidak dibayar untuk buat household chores dari pagi sampai malam..Judge ni mesti di antara yang main lumpur kat padang tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. A wife works until subuh.

      2. Mencari suami adalah seni. Mengawal suami adalah masaalah.

      3. The juddge must define himself before haulling himself into court

      Delete
  5. https://www.youtube.com/watch?v=HikSY24BQ6M

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq but no result found.

      Delete
    2. Try yang ni pulak
      https://www.youtube.com/watch?v=Y-2olRqxK7c

      Delete
    3. I got it and suka sangat. On my way to the mosque now.

      Delete
  6. Marriage is meant to appreciate each other, not to blame.. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, and that's my question. Why?

      Delete
  7. Bini kena banyak sabar. banyak berdoa dapat suami macam itu...syurga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yg sepatutnya tuan.
      Tak travel ke.

      Delete
  8. hahahaha.. bab jiran 2 tu mcm unik sket.. hehehe.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,
      Yg unik tu sebab mandikan orang, hingga 8 pemain bola.
      Thank u tuan zul.

      Delete
  9. Replies
    1. suka yang mna satu?
      1. suami
      2. hakim
      3. pemain bola
      4. isteri

      Delete
  10. blog ni memang best.
    kesah Maiko pun best.
    sambung lah best

    ReplyDelete
  11. errkkkk???
    hahaha.. in reality, ada ke sampai camtu.hahahah... nak mandikan sorang2...

    tp itulah... dlm pkahwinan kna saling memberi n menerima..
    kna blajar suka apa y pasangan suka.. nk hidup bersama seumur hidup..
    jd, byk perkara y kna hadap.. jgn asyik saling myalahkan.. tp belajar, drp apa y terjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita elok belajar melalui kesalahan senditi. Kan kan

      Delete
    2. Kita elok belajar melalui kesalahan senditi. Kan kan

      Delete
  12. Dalam perkahwinan pastinya ada yang kurang atau lebih..jadi kita kena saling menerima kekurangan dan kelebihan pasangan masing-masing..

    Yang pastinya jangan ego, asyik nak nampak salah pasangan tanpa menerima salah sendiri..tak boleh menerima nasihat dan teguran..

    Sesungguhnya kita tidaklah sempurna dan memerlukan pasangan untuk menampung ketidak kesempurnaan itu untuk menjadikan perkahwinan itu sempurna..

    ReplyDelete
  13. "Kisah rumahlah tangga. Ada-ada saja"...ni mesti mandi pakai pancut paip bomba..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting dia mandikan.
      Hahaha.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...