Wednesday, 13 September 2017

SAYA PUN ADA FACEBOOK


The signboard has a message

Laptop saya ada masalah, tidak boleh di-onn. Sekarang laptop saya berada di bengkel untuk dibaik pulih. Dengan sebab itu saya tidak dapat buat entry baru beberapa hari yang lepas. Memandangkan saya perlu juga menghantar entry baru ke blog, jadi saya gunakan handphone. Bila gunakan handphone maklumlah tidak dapat berfungsi seperti laptop sepenuhnya.

Untuk mencapai cita-cita saya meng-upload entry baru maka di bawah ini saya turunkan dua link yang baru-baru ini saya post ke facebook dengan menggunakan handphone. Sekurang-kurangnya hajat saya tercapai untuk meng -upload entry baru.

Pembaca cuma perlu klik link di bawah jika ingin tahu apa yang saya pos ke Facebook.

1. Link yang pertama: KLIK  Cara Menyediakan Kueh Tiaw Goreng

2. Link Kedua: KLIK Kesah Beli Petai


It depends on how you look at it


video
Makan besar

Blog ini memperlawa usahawan untuk beriklan di sini. Nyatakan jenis iklan yang di kehendaki di email:  biarlembuyangjadilembu@gmail.com

(This site is our's and all stories belong to us.  Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©


Semua komen tidak akan dipadam. Sendiri komen harap bertanggongjawab. Video dan gambar dalam tulisan ini semata-mata hiasan.


25 comments:

  1. Mmm...samalah dgn computer kat rumah ni. Dah dok ngap2. Aritu dah kena seratus tapi masih ada masalah. Nak kena baiki lagi. Budak yang baiki tu cakap dalam 150.00 lagi nak kena. Hadoi....Waktu ni baru teringat kat laptop. Dah anak bgtau pula dia tak tau kat mana dia tinggal laptop tu..pulakk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaaaa .... Dah lah rosak, hilang pulak. Jawabnya beli yg lain lah.

      Delete
  2. Susahkan tak ada komputer nak buat kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul tu tuan. Tak ada dia dikira susah. Guna hp teresa tak selesa sebab keypad dia too small. Saya dah berapa lama tak jengok blog rakan2 bloggger dlm ni.

      Delete
  3. Selepas baik pulih dia mungkin meragam lagi. Better beli baru.

    Gambar: ketawa.
    Video: ketawalah + +

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cadang pun nak beli yg lain kalau laptop tu tak boleh diselamatkan. Saya dah nampak there is one mini laptop tapi tak tau jenama apa. Saya nampak ada orang guna semasa kat kedai mamak.

      Delete
  4. Laptop pun macam manusia. Ada waktu dia sihat ada waktu dia tenat. Bila sihat kita jaga elok2, bila sakit kena la bagi ubat nya. Haha

    ReplyDelete
  5. pernah sekali je update blog pakai henpon, nak masuk gambar susah nak menaip pun keypad kecik sangat. tak biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betul. Susah update blog guna hp. Hp saya pulak jenis galaxy 111. Dahlah buruk kecik pulak. Itu sebab saya sejak lap top rosak, jarang komen blog kekawan.

      Bila laptop dah ok baru nnti baru saya mula komen..

      Delete
  6. Sekarang kalau jual seekor lembu boleh dapat 3 bijik lt berjenama

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang lembu dah mahal wp.
      kalau lembu yang macam wp punya tu, fuh lagi mahal.

      Delete
  7. Mak aiihhh...tak sanggup nak makan nasi kepal macam dlm video tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bukannya kunyah tu.
      dikira gelojoh.
      kalau kita macam tu makan, tentu tecekek.

      Delete
  8. Kalau saya laptop rosak pun no hal, sebab dah biasa update pakai phone hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. phone saya jenis lama. samsung galaxy. dahlah tu, too small.
      nampaknya kena beli laptop lain. nak cari yang mudah bawa berjalan.

      Delete
  9. Laptop anak pun tak boleh on. Sebab kena kencing kucing. Aduhailah anak!! Katanya button start rosak. Nasib bukan mother board yg rosak.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaaaa.... Kenapa dibiarkan kucing jencing. Kalau berak kat situ kan busuk nanti.

      Delete
  10. beli sahaja yang baharu..

    laptop saya pun dah uzur nie

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...