Tuesday, 18 April 2017

BULAN DITUTUP AWAN







Bulan ditutup awan

This site is our's and all stories belong to us. Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam. Ingat, sendiri komen sendiri pikul.

Video dan gambar dalam tulisan ini tiada kaitan dengan cerita, ianya semata-mata hiburan.

55 comments:

  1. sya suke tunggu hujung bulan... dpt gaji hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bini saya tak berkerja tapi dia suka tunggu hujung bulan. Bila dia meninggal, duit simpanan dia lebih banya dari duit yg saya ada. Itulah perempuan,

      Delete
  2. Bulan indah kala mengambang penuh..subhaallah kemenjadian Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciptaan Allah tak terjangkau fikiran kita. Bukan setakat indah semasa mengambang, pusingan bulan kat angkasa pun dalam masa yg perfect kita tak terfikir. And so on.

      Delete
  3. kalau dulu2 suka tgk bulan.
    kalau sekarang ni hati jadi rawan..

    i suka suara dia lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka.
      Style dia pun menarik. Maksud saya tak over. Kontrol macor.

      Delete
    2. Saya baru dengar lagi sekali dia nyanyi. I agree with you. She has a good voice.

      Delete
  4. perempuan tiap bulan datang bulan.. oppssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. E'in,

      Pada period pertama, dia mula menjadi perempuan. Period bulanan seterusnya dia mengamal cara hidup perempuan kerana dia sudah menjadi perempuan. Bila dia menopause, itulah perempuan yang wajib kita sanjung.

      Delete
  5. setiap kali bulan penuh memang cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila bulan mengambang bukan bulan je yg cantik, suasana di bumi pun cantik. Terutama di pantai2.

      Delete
  6. Sedapnya tone suara... Masuk je dgn alunan gitar tu...


    ** en adam...mohon ampun maaf bru smpat bw ke sini.. En adam dh komen kt entri sy..cuma blm publish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka suara dia. Sebagai amature kira ok lah.

      Delete
  7. Sekarang ni kalau nampak bulan penuh aje cantik dipandang dari jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan penuh memang cantik.

      Delete
    2. Kalau kat pantai, nampak bayang2 dia kat laut. Lagi cantik.

      Delete
  8. Ada apa dengan BULAN?
    Ada banyak perumpamaan yang menggunakan perkataan bulan. Contohnya, bagai bulan di pagar bintang, bagai pungguk rindukan bulan, bagai bulan jatuh ke riba dan macam2 lagi

    dan kalau orang putih...dia ada 'blue moon'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang putih pun ada peribahasa tentang bulan. Yang saya tau, once in a belue moon. Mungkin bangsa lain pun ada jugak peribahasa tentang bulan.

      Delete
  9. Suka bulan penuh..
    Menerangi semesta dan juga menyebabkan saya berimaginasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka bulan penuh. Bulan depan bulan puasa. Ada yg tak suka bulan puasa.

      Delete
  10. Bulan..?? saya suka,, saya suka.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai orang suka bulan. Zaman dulu, orang pun ada nama bulan.

      Delete
  11. Lagu favorite Mai & Abah ni. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni lagu lama. Saya tak pernah tengok penyanyi dia. Video dia pun saya tak jumpa dalam u tiub. Orang suka lagi ni sebab simple. Tak jetit jerit.

      Delete
    2. Hihihi cuba dengar versi Yuna, sedap juga :)

      Delete
    3. Ye lah. Saya baru dengar versi yuna.
      Jom kita karokea.

      Delete
  12. salam perkenalan adam...akk cikgu azrine... tq for visiting my blog ye dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM KENAL JUGAK CIKGU.
      TERIMA KASIH SINGGAH DI BLOG SAYA YANG SERBA SERBI KURANG.

      Delete
    2. SALAM KENAL JUGAK CIKGU.
      TERIMA KASIH SINGGAH DI BLOG SAYA YANG SERBA SERBI KURANG.

      Delete
  13. cantik ke buruk ke, setiap ciptaan Allah adalah cantik sangat sebenarnya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alam semula jadi adalah ciptaan Allah. Tidak siapa boleh menafikan ciptaan NYA. Planet yg bertaburan juga ciptan Allah. Di planet kita juga dicipta Nya benda2 lain untuk membantu kehidupan manusia. Malangnya, ada manusia yang rakus memusnahkan pemberian Ilahi ini.

      Kuasa Allah maha hebat. Allahuakbar.... How great is our Allah.

      Terima kasih Ainniah singgah sini?

      Delete
  14. Nice song.

    Suka tengok supermoon last November.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tak dpt tengok. that night was a malam yg gelap. ter-ruber-ruber.

      Delete
  15. Kesian pungguk tertipu mungkin ada jugak manusia yang tertipu dek bulan macam pungguk tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melambak melambak manusia tertipu di bawah bjlan.
      U know them

      Delete
    2. Melambak melambak manusia tertipu di bawah bjlan.
      U know them

      Delete
    3. Mereka yg bercengkerama di bawah bulan pasti ada yg tertipu.

      Delete
  16. saya rasa entri ni ada maksud tersirat la... tapi saya tak dapat berfikir skrang.. (poor me)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pecaya setiap orang menulis tentu bertujuan dgn maksud tersendiri. Terpulang pada pembaca. Entry tentang bulan ni memang penuh dgn maksud yg tersirat dan saya percaya, memahaminya banyak di luar jangkaan pembaca but i know you knew it.

      Thanks.

      Delete
  17. Hahahah okayyy. Taknak berharap pada bulan dahh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad boleh berharap kat saya je nampaknya.
      Thanks.

      Delete
  18. hehe..whateverlah no...

    suka bila nampak anak bulan, nak rayaa..puasa jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atas kubah masjid ada anak bulsn.
      Jom puasa.

      Delete
  19. suka bila nampak anak bulan, sama ada nak puasa atau hendak raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan tadi aryan nak kata samada nak puasa atau tidak.
      Bulan dpn kita ouasa.
      Hutang puasa kita macam mna ni?

      Delete
  20. Sangat deep maksudnya...apa2 pun pergantungan berdikari lah selagi boleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tau u knew it.
      Thanks ju

      Delete
    2. Saya tau u knew it.
      Thanks ju

      Delete
  21. Saya tau u knew it.
    Thanks ju

    ReplyDelete
  22. suka melihat bulan ketika bulan penuh ketika cuaca baik.. saya dapat saksikan kecantikan cahaya yang dipantulkan oleh bulan walaupun hakikatnya bulan tidak secantik pandangan mata kasar kita..

    begitulah manusia, penampilan yang baik dapat menutupi kekurangan yang ada dalam diri manusia itu sendiri..

    ReplyDelete
  23. Tapi tak dinafikan, bulan kerap diperumpamakan dengan kecantikan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab itulah zaman dulu ramai wanita nama bulan. Bulan aje, bukan datang bulan.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...