Penulis tak perlu akur dengan hujah kamu


Saturday, 1 April 2017

SEKARANG RAMAI YANG MUNGKIR JANJI. SIAPA MEREKA?











   (This site is our's and all stories belong to us. Everyone has a story to tell and in sharing we find healing. I expect this story will give hope a good chance to grow in your hearts. Your wisdom and stories are as good as mine.)©

Kamu komen apa saja yang kamu suka dan komen kamu tidak akan dipadam. Ingat, sendiri komen sendiri pikul.

Video dan gambar dalam tulisan ini tiada kaitan dengan cerita, ianya semata-mata hiburan.

51 comments:

  1. Where's the shopping money you promised me monthly???
    My undergarments all dah koyak ghabak!!
    (gambar where the lady banged the table)..pinjam yea..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamasita,

      Bini ni, walau pun dia membebel dari pagi sampai malam kemudian sambung hingga subuh tapi bila dia dah tak ada baru kita tau pentingnya dia sebelum ini. Saya rasai nya.

      Delete
  2. Mamasita,

    Bini ni, walau pun dia membebel dari pagi sampai malam kemudian sambung hingga subuh tapi bila dia dah tak ada baru kita tau pentingnya dia sebelum ini. Saya rasai nya.

    ReplyDelete
  3. Isteri hanya kpd suami tempatnya meluahkan perasaan..bukankh mrk berkongsi hidup

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu paridah. u tengok saya jawab kat mamasita tu, kat atas. Ustaz Azhar pun kata betul, suami kena diam, biarlah isteri berleter kerana isteri juga perkongsian hidup suami.

      Saya dah lama tak kena leter. rindu pulak tu.

      thanks.

      Delete
  4. Bila isteri membebel, kita sebagai suami diam je...apa sekali pun isteri tetap menyayangi suami....saya sudah kematian isteri. Isteri sekarang isteri muda...20 tahun lebih muda daripada saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tindakan tuan serupa tindakan saya. Saya dah jawab pun kat komen di atas. Setakat membebel, no hal.

      Tahniah dapat pengganti.

      Delete
    2. Saya belum ada pengganti lagi tuan.

      Delete
  5. somehow I could relate this by reflecting the people around me.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib you lah.

      Bila saya dah add u, i rasa senang. Maksudnya mudah tau bila chapeter baru keluar.

      Delete
  6. Nasib you lah.

    Bila saya dah add u, i rasa senang. Maksudnya mudah tau bila chapeter baru keluar.

    ReplyDelete
  7. deep nyaa. ni laa realitinya. harap nty dah kawen xjadi mcm ni la. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hara2 begitulah.
      Saya pun tak nak dapat atau jadi macam tu.

      Delete
  8. Garangnya! Hihihi. Nasib baik saya baik,eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik dulu saya tak dpt macam tu.

      Delete
  9. harap2 dah kawen nanti, janganlah sy jd macam yang di atas. nauzubillah minzalik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun kalau kawen, harap2 janganlah dapat yang macam tu.
      Patah pinggan.

      Delete
  10. Nasib masing-masing dalam perkahwinan tak sama, ada yang dapat sama seperti kata janji setia tu. ada yang dah kahwin, salah seorang bertukar karektor sepenuhnya, ada kedua-duanya berubah dan pelbagai lagi.

    Saya dah melalui pengalaman pahit dalam perkahwinan terdahulu. kini masa untuk membesarkan anak-anak dan jalani hidup yang lebih baik bersama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawin ni pun bergantung pada nasib. Tak ada bini pun bagus jugak.

      Delete
    2. Betul, semuanya atas nasib masing². sukar untuk jangkakan apa akan kita lalui selepas berkahwin. tak ada pasangan pun adakalanya terbaik buat kita. apapun kita cuba jadi yang terbaik dan selebihnya serah padaNya untuk jodoh yang terbaik untuk kita.

      Delete
  11. biasalah tu, bila belum dapat macam2 janji. yang penting kena tahu saling bertolak ansur, hormat menghormati dan jalankan tanggungjawab. kebahagiaan kena komitmen daripada kedua2 pihak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu raihanah.
      Baru tak kena bebel kan

      Delete
    2. Betul tu raihanah.
      Baru tak kena bebel kan

      Delete
  12. bila isteri itu membebel lebih bagus daripada isteri itu diam saja, bila diam tu maknanya betul2 marahlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah lama tak kena bebel. Rindunya.

      Delete
  13. Berita baik untuk suami2 yang selama ini didera oleh isteri..

    https://sg.news.yahoo.com/minister-husbands-abused-26pc-domestic-violence-cases-060300040.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. In 2015 alone, 5,100 cases of domestic violence complaints were received, 26 percent of them involving husbands.

      Mamasita. Were u one of them.

      Delete
    2. Alhamdulillah nope..never..even before my divorce in 2010, gaduh like hell pun tak pernah complaint because it was not that serious kind..no blood, no injury, just private emotional tears and hurt inside..hihihi

      Delete
    3. Tapi saya dulu, malam2 gaduh. Malam2 gaduh. Sampai penat. Then before subuh we cepat2 gaduh. Bila anak2 tidur je we gaduh. Penat gaduh ni. Eife i pun penat lepas gaduh. Masa gaduh we seldom shouted. We fought with kindness.

      Delete
  14. Replies
    1. Alahai..Semoga roh your wife berada dalam golongan yang soleh, dan sentiasa diRahmati Allah SWT..Aamiin

      Delete
  15. Tukar definasi bebel kepada nasihat...saya selalu tarik nafas dulu dalam2 sebelum nak meluru berkata tanpa sebab...mengalah ada kalanya berkesan utk capai sesuatu sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bini membebel ke. Bini menasihat ke. Pada saya tu semua muzik. Lama dah tak dengar muzij tu.

      Delete
  16. Replies
    1. Hahaha.
      Dlm gambr tu teruk sangat. Patah pinggang laki.

      Delete
  17. Sama2 hargai pasangan..sama2 terima kekurangan..bercinta & dah kawen jauh bezanya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkawen dan bernikah juga berbeza husna.
      Thanks singgah.

      Delete
  18. dalam perkahwinan kene sangat bertolak ansur & understanding.. Saya pun baru jer 5 tahun kawen, nak komen lebih-lebih tak mampu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry saya tu mengarut sangat. Ganas. Tapi boleh dijadikan satu renungan.

      Delete
  19. Hish...ada ke bini tak mau masak langsung ek? Malas malas bini pun, rasanya sesekali masak kottt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita kartoon tu dah lebih dari lebih. Cuma buat panduan atau tauladan bolehlah. Saya rasa tak ada bini yg macam tu.

      Delete
  20. kisah rumahtangga, ada-ada saja..bebelan isteri tu ibarat nyanyian bg suami..

    even Amirul Mukminin Sayyidina Umar ra pun isterinya membebel jg..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya anggap muzik bila bini berleter. Sekarang rindu dgn muzik tu. Dah tak dpt dengar lagi.

      Delete
  21. Saya pula jika rasa kecil hati @ nak marah, diam seribu bahasa, x yah le nak cakap @ apapun, wat derk jer, ibarat tiada perasaan.. ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita serupa umi. Dulu bila aruah bini saya beleter, saya diam aja. Bila dia berhenti mengomel saya dapati suasana balik macam biasa. Happy macam sebellumnya

      Delete
  22. Semoga dijauhkan nampak bab tak masak ini remeh-temeh tapi kalau dah selalu tak masak ataupun bibik yang masak janganlah salahkan suami atau anak bila mereka tak dengar cakap kita sebab tiada roh dalam masakan tu.

    Bukan bab memasak sahaja bab pakaian pun sama kalau dah semua bibik yang buat eh! ini dah macam luah rasa la pulok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. "luah rasa la pulok!"
      Hahaha. Best bunyinya

      Delete
  23. "luah rasa la pulok!"
    Hahaha. Best bunyinya

    ReplyDelete
  24. Biasalah tu manusia tidak sempurna mana kan...tapi jangan jadikan alasan untuk terus berbuat silap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju.
      Jangan jadikan alasan.
      Thanks

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...